keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Luettua

143. Toivonen Rauno: VAARA UHKAA MARSISTA *
166 s. Karisto 1949 YV
Ajatustenlukukoje keksitään. Keksijä kuolee mutta kertoilee kuolleenakin yhtä sun toista. Marsilaiset aikovat valloittaa maan. Reippaat pojat ja insinööri rakentavat kahdessa viikossa avaruusaluksen. Matka Marsiin kestää 11 tuntia. Äärimmäisen hyvin aseistautuneet marsilaiset elävät luolissa pelätessään petoja, joita pojat ampuvat oitis kuoliaiksi. Pojat levittävät sanaa, että Maapallo on muka paremmin aseistettu. Marsilaiset eivät usko vakoilijoitaan, joita oli jo ujutettu maan päälle, vaan uskovat poikia ja solmivat peloissaan rauhan. Aamen. Oma.


144. Mäkelä Hannu: TÄMÄN ELÄMÄNI AAKKOSET ***
212 s. ntamo 2015 AK
Tutulta tämän miehen hommat ja mielipiteet tuntuvat. Vaimoa hän on tosin vaihtanut useammin kuin minä, jolla on ensimmäinen menossa. Mitään kirjallista arvoa teoksella ei ole. Olihan leppoisaa lukemista. Miksi kustantamo kirjoittaa nimensä pienellä, sitä en ymmärrä. Kirjastosta.


145. Gilbert Michael: KUOLEMA VANKILEIRILLÄ **
266 s. Wsoy 1992 (1952) 3.p (Martti Montonen) Sapo 38 YK
Ei tämä mikään salapoliisikertomus ole vaan vankileiripakojuttu. Mieleen tuli koko ajan Williamsin teos Hyppyarkku. Toki murhakin tapahtuu, ja sota-ajan kunniaksi muutama sata muutakin. Loppu on omituinen, epälooginen ja hieman typerä. Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JUMISSA

Luettu: 43. Hakkarainen Milka: HIIDENJUMI §§½ 310 s. Myllylahti 2023 Kielellisesti verraton teos alkaa synkeän lupaavasti. Valitettav...