maanantai 14. maaliskuuta 2016

Luettua

32. Martinheimo Asko: JÄÄHISTEN MAHTI ****
327 s. Wsoy 1994   YV
Patalakkikansan tarina jatkuu. Ensimmäisessä osassa kiskottiin oopiumia, tässä tyydytään olueen. Erinomainen lastenkirja tämä on, vai nuortenko lienee. Maan akseli kääntyy eri asentoon. Fysiikka on melkein oikein. Ja hyvyys saa palkkansa, niin kuin nuortenkirjassa pitääkin. Oma.


33. Chandler Raymond: VUOSIEN VARJO ***
191 s. Wsoy 2003 3.p (Kalevi Nyytäjä) Sapo 54 YK
Viimeinen Marlowe-kirja, joka ihme kyllä sisältää myös filosofista pohdiskelua. Juoni on sivuseikka, enkä minä siitä mitään ymmärtänytkään. Oma.


34. Lehtimäki Konrad: TAISTELIJA I
163 s. Daimon 1922 2.p YK
Lehtimäen (Ylös helvetistä-teoksen kirjoittaja) omaan elämään perustuva kertomus. Kotitorpassa on kurjaa kuin nykyopiskelijoilla, pikkusisaret kuolevat, mutta päähenkilö kestää. Arvi pääsee leipurinoppiin, opiskelee parissa viikossa ruotsin kielen ja voittaa tappelussa. Isä kuolee vankilassa, jonne on syyttä joutunut. Jumalan olemassaolo keseenalaistetaan ja viinapirusta varoitetaan. Yhtäkkiä teksti loppuu. Jatkuu toisessa osassa, kunhan sen jostain saa käsiinsä. Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...