perjantai 29. huhtikuuta 2016

Luettua

57. Laukko Esko: SURMANSYÖKSY CAPRILLA ***
222 s. UKK 1972 YK
Sariola oli näköjään käynyt Caprilla, joten tällaisen kirjan nyt rustasi. Yksi nainen putosi kuolemaan ja toinen tappoi itsensä syanidikapselilla. Ihmettelin, mistä nainen oli kapselin saanut. Loppupuolella kirjaa poliisitkin huomasivat ihmetellä, ja niinpä roisto jäi kiinni vaimonsa tapattamisesta. Aivan vetävä kirja, jota oli kiva lukea. Oma.


58. Deledda Grazia: ÄITI ***
188 s. Kirja 1928 (Jalmari Hahl) YK
Vuoden 1929 nobelistin kirjoittama kertomus sardinialaisesta papista ja hänen äidistään. Pappi hairahtuu rakastamaan naista, ja äiti kuolee. Rankkaahan tämä on. Teos on vanhentunut, mutta kuvannee vieläkin katolisten pappien naimattomuusvaikeuksia. Toini Laukkanen on saanut tämän kirjan 12.1.1929, ja otin tämän kirjaston ilmaishyllystä.


59 Meri Veijo: MANILLAKÖYSI ****
148 s. Otava 1962 AV
Kokoomateoksessa. Tämä lie eräs suomalaisuuden perusteoksista, ja yksi täplä jäi pois juuri tekstin tuttuuden tähden. Olen kirjan jopa harjoitusmielessä aikoinaan kääntänyt esperantoksi. Missä lie sekin konekirjoitusnippu. Oma, isältä peritty teos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...