torstai 6. lokakuuta 2016

Luettua

127. Repo Niina: PIMEÄ HUONE **
146 s.Wsoy 1993 YK
Ei tätä minua varten ole kirjoitettu, nuoren naisen kehityskertomusta. Sekavakin on, tai ehkä en vain jaksanut keskittyä. Hain fantasiaa, jota Repo myös on kirjoittanut. Ei löytynyt. Oma.


128. Crofts Freeman Wills: GROOTE-PUISTON MURHA ***
292 s. Wsoy 1955 2.p (Werner Anttila) RM
Murha tehdään ja mutkaa on monenlaista. Ihmissuhteet ovat sellaisia kuin kirjoissa, eivät sellaisia kuin ihmissuhteet todellisuudella ovat. Tämä tietenkin koskee liki kaikkia teoksia. Oma, lahjaksi saatu.


130 Sienkiewicz Henryk: QUO VADIS *****
544 s. Wsoy 1976 10.p (Maila Talvio) YK/RM
Keisari Nero polttaa Rooman ja syyttää teosta alkuseurakunnan kristittyjä. Seuraavat joukkomurhat, areenalle päivä toisensa perään tuodaan kristittyjä eri tavoin murhattavaksi. Sivujuonteena on kertomus roomalaisesta, josta tulee kristitty ja joka rakastuu tyttöön, jota lopulta uhkaa teurastusrangaistus. Tyttö pelastuu. Keisari murhataan. Kristinusko jää elämään. (Nero ei ole viimeinen, eikä edes pahin. Ylittävät hänen tekonsa niin Hitler kuin Isis-järjestö, jopa Al Assad/Putinkin, lukemattomista muista puhumattakaan.) Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JUMISSA

Luettu: 43. Hakkarainen Milka: HIIDENJUMI §§½ 310 s. Myllylahti 2023 Kielellisesti verraton teos alkaa synkeän lupaavasti. Valitettav...