sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Luettua, ja äänestämässä käynti.

43. Lacruz Mario: VIATON ***
227 s. Wsoy 1960 (Eero Ahmavaara) Korppi-sarja 8 RM
Kertomus murhasta, jota ei ollut. Espanjalainen poliisiromaani, jonka tajuamiseen pitää tietää jotain Espanjan sisällissodasta. Oma.

44. Paasilinna Erno: TIMO K. MUKKA ****
217 s. Wsoy 1988 3.p (Legenda jo eläessään) AV
Hyvinkin omakohtaisesti kirjoitettu elämäkerta pohjoisesta kirjailijasta, jonka viimeisiä hetkiä Hymy-lehti piinasi artikkelillaan. Teokset on käsitelty taidolla, itsekin luin tärkeimmät Mukan kirjat yhtä aikaa tämän elämäkerran kanssa. Oma.

45. Tolkien J.R.R.: LA REVENO DE LA REĜO *****
400 s. Sezonoj 1997 (William Auld) YK
Sormus-trilogian viimeinen osa. Elokuvasta on poissa sormuksen tuhoamisen jälkeen tapahtuva hobittien maan puhdistus Sarumanista ja hänen joukoistaan. Liikaa se onkin kirjassa, muistan näin miettineeni jo ensimmäisen suomenkielisen lukukerran jälkeen. Auldin käännös on loistava. Mitäpä muuta sanomaan. Oma.

******************

Kävimme lumisateessa äänestämässä. Pari viikkoa sitten lauantaina Kuopion torilla nuorehko nainen antoi minulle itse taittelemansa kukan, ruusun takana löytyivät tussatut nimi ja numero. Vaalikoneesta otin selvää hänestä ja totesin, että siinäpä oikea ehdokas minulle. Puolue oli tietysti etukäteen tiedossa, äänestän Vihreää naista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUETTU MM. KORONAN ETIÄINEN

  Kävimme eilen Varkaudessa, mitään emme löytäneet kirpputoreilta ja Elävä Kauppa oli lopetettu. Kirjaston vaihtohyllystä otimme muutaman ki...