perjantai 18. elokuuta 2017

Rantamökillä luettua

104. Sariola Mauri: KUTSUKAA RIKOSTARKASTAJA SUSIKOSKI! ***
150 s. Viihdeviikarit 1981 RM
Aivan kelvollinen Susikoski-kertomus. Toki murhan olisi voinut suorittaa helpomminkin, tehokkaammin ja loogisemmin, kuin virittämällä oviansan haulikkoineen ja uistinnaruineen. Mutta suotakoon juonenpunonta Sariolalle, kun tuloksena on viihdyttävää viihdettä. Oma.

105. Quentin Patrick: KALMAN LAULU ****
263 s. Gummerus 1948 (Olli Nuorto) RM
Webb ja Wheeler kirjoittivat yhdessä tämän QP:n nimiin merkityn teoksen. Tosin heidän nimimerkkinsä alkuperäiskirjassa on Jonathan Stagge. Ihan mukavasti homma pysyy koossa, ja vaikka uskottava tämä juoni ei ole, on siinä tietty logiikkansa. Viihdekirjallisuutta todella, näitä tarvitaan. Oma.

106. Lie Jonas: RUTLAND ****
241 s. Wsoy 1917 (Martti Raitio) RM
Rutland on laiva, joka purjehtii Pohjanmerellä, etupäässä Norjan kaupunkien väleillä. Neitsy Een (sic) tulee laivalle, matkustaa myrskyssä ja menee laivuri Kristensenin kanssa naimisiin. Pojankin saavat. Meri velloo ja ihmissuhteet mutkailevat. Kun laiva lopulta uppoaa, asiat ovat selvinneet, yksi avio solmittu lisää ja naineesta pojasta on tullut laivanvarustaja. Elämää täynnä oleva teos, jossa ei höpötellä turhia. Oma, erittäin kauniisti jälkisidottu teos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JUMISSA

Luettu: 43. Hakkarainen Milka: HIIDENJUMI §§½ 310 s. Myllylahti 2023 Kielellisesti verraton teos alkaa synkeän lupaavasti. Valitettav...