lauantai 4. marraskuuta 2017

Luettua, myös rantamökillä

139. Kukkonen Jussi: ATOMIMIILUN SALAISUUS ***
175 s. Karisto 1955 YV
Tämä kirja pitäisi lähettää Arevalle. Jostain päin Lappia löytyy uraania. Pari poikaa kalastelee setänsä luona metsäkämpällä joen varrella. Sielläpä alkaa vilske käydä. Tietä rakennetaan, kaivos avataan ja atomivoimalaa aletaan rakentaa. Toki tuhmat vakoojat yrittävät urkkia salaisuuksia, mutta pitkän nenän saavat. Seuraavana kesänä atomivoimala on valmis ja alkaa tuottaa sähköä. Sujuvatekstinen kirja ei ole niitä luonnonsuojelun perusteoksia. Oma.


140. Penttilä Simo: KOHTALONI KOLME NAISTA **
260 s. Otava 1950 RM/YK
Olen tämän ennenkin lukenut. Nyt vanhempana putosin reestä muutaman kerran. Tyypillistä Penttilää tämä lauserakenteiltaan on, T. J. A. Heikkilä tuli usein mieleen. On roistoja - jaa. ei muita taida ollakaan. Ja kauniita naisia. Oma.

141. Haakana Veikko O.: LUOLAMIEHEN POJAT ***
183 s. Valistus 1957 RM
Huolella tehty paleofiktio, jossa mukana oikeaa asiatekstiä maailmankausista. Poikien vanhemmat (myös luolanainen!) kuolevat, pojat lähtevät liikkeelle hakemaan tulta tulivuoresta ja matkalla osuvat vesikansan pariin. Oma.

142 Gardner Erle Stanley: KLEPTOMAANIN JÄLJET ***
275 s. Gummerus 1944 (Viljo Kajava, ei mainittu teoksessa) RM
Nuorena (alle 70) arvelin Perry Masonin olevan taitava asianajaja. Totuus on kuitenkin, että vastustavat syyttäjätahot ovat pölkkypäitä ja lisäksi sattumalla on liikaa sanomista asioihin. Silti vetävää ammattimiehen tekstiä. Oma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kierros Kuopiossa

  Kävimme Matkuksessa, jossa on mm. IKEA. Kävelimme kerrokset läpi emmekä tietenkään ostaneet mistään mitään. Ikean lisäksi rakennuksessa on...